Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський провів засідання Ставки: доручив Залужному та Наєву «підсилити» північний напрямок


«Рішенням Ставки – головкому Залужному та командувачу «Півночі» Наєву – виконати комплекс заходів із підсилення цього напрямку», – Володимир Зеленський
«Рішенням Ставки – головкому Залужному та командувачу «Півночі» Наєву – виконати комплекс заходів із підсилення цього напрямку», – Володимир Зеленський

У п’ятницю, 30 червня, президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якому доручив військовим «підсилити північний напрямок» через переміщення «вагнерівців» до Білорусі.

На засіданні доповідали головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, командувач Сухопутний військ Олександр Сирський, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський та командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв. Йшлося «про ситуацію на полі бою та рух уперед, а також посилення наших операцій додатковими артилерійськими системами та снарядами», розповів президент у твітері.

Учасники окремо заслухали доповідь Головного управління розвідки, Служби зовнішньої розвідки, Служби безпеки України та Державної прикордонної служби по ситуації у Білорусі, яку, за словами українського лідера, «тримають на постійному контролі».

«Рішенням Ставки – головкому Залужному та командувачу «Півночі» Наєву – виконати комплекс заходів із підсилення цього напрямку», – підсумував Зеленський.

Раніше секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов повідомив, що президент України Володимир Зеленський доручив на наступному засіданні Ставки розглянути питання «вагнерівців» в Білорусі.

Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив «Українській правді», що внаслідок спроби заколоту в Росії найманці ПВК «Вагнер» більше не братимуть участі в бойових діях в Україні.

ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина здійснила спробу збройного заколоту в Росії 24 червня через нібито намір Кремля розпустити угруповання. Зрештою Пригожин заявив про відмову від руху на Москву та заявив, що його підлеглі «йдуть у зворотному напрямку до польових таборів».

Після цього російські медіа повідомили, що кримінальну справу проти засновника «Вагнера» через збройний заколот у Росії закрили. Президент РФ Володимир Путін 26 червня заявив, що учасники угруповання мають вибір: підписати контракт зі збройними силами Росії, залишити службу чи «піти в Білорусь», куди, за повідомленнями, вирушив Пригожин.

XS
SM
MD
LG