Доступність посилання

ТОП новини

Нічна атака РФ: Зеленський заявив, що в пошкодженому терміналі зберігалися 60 тисяч тонн агропродукції для Китаю


«Кожен у світі має бути зацікавлений у притягненні Росії до відповідальності за терор», – наголошує Володимир Зеленський
«Кожен у світі має бути зацікавлений у притягненні Росії до відповідальності за терор», – наголошує Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що в портовому терміналі, який найбільше постраждав від нічної атаки РФ, зберігалися 60 тисяч тонн агропродукції для Китаю.

«У портах, які були атаковані сьогодні, зберігається близько мільйона тонн продовольства. Саме той обсяг, який уже давно мав би бути доставлений у країни-споживачі в Африці, в Азії. В портовому терміналі, який цієї ночі найбільше постраждав від російського терору, зберігалися 60 тисяч тонн агропродукції, що призначалися для відправки в Китай», – сказав він у своєму відеозверненні.

За його словами, російський терор впливає на всіх.

«Тобто всіх це зачіпає – російський терор. Кожен у світі має бути зацікавлений у притягненні Росії до відповідальності за терор», – додав президент.

Читайте також: РФ свідомо завдає ударів по інфраструктурі зернової ініціативи – Зеленський

Російські війська в ніч на 19 липня завдали удару по півдню України, випустивши понад 60 повітряних цілей. Українські сили ППО знищили 13 «Калібрів», одну ракету Х-59 та 23 БПЛА. На Одещині війська РФ цілили в об’єкти інфраструктури, зокрема у зерновий та олійний термінали. Є також повідомлення про влучання в інфраструктурний об’єкт на Житомирщині та обстріли Миколаївщини. 12 людей постраждали на Одещині і двоє – на Миколаївщині.

Як уточнив міністр аграрної політики і продовольства Микола Сольський, російської атаки зазнали зернові термінали та портова інфраструктура в портах Одеса та Чорноморськ. У порту Чорноморська також були знищені 60 000 т зерна, яке мало бути завантажене на великотоннажне судно і відправлене зерновим коридором ще 60 днів тому, додав міністр.

Пекін не засудив вторгнення Росії до України. В лютому цього року Китай висунув свій «мирний план» із 12 пунктів із закликом до деескалації та остаточного припинення вогню в Україні. Цей план був значною мірою відхилений Заходом через відмову Китаю засудити Росію за вторгнення до свого суверенного сусіда і через те, що він повторює російські тези, зокрема звинувачення на адресу Заходу в неспровокованому вторгненні.

XS
SM
MD
LG