Доступність посилання

ТОП новини

ЗСУ «корегує ремонтні роботи», які Росія здійснює на пошкоджених мостах півдня України – Гуменюк


Антонівський міст через Дніпро, який з’єднує окупований Херсон із лівобережжям, після перших ударів по ньому ЗСУ. Херсон, 20 липня 2022 року
Антонівський міст через Дніпро, який з’єднує окупований Херсон із лівобережжям, після перших ударів по ньому ЗСУ. Херсон, 20 липня 2022 року

Українські війська продовжують тримати вогневий контроль над транспортними артеріями на окупованих територіях – про це заявила в медіацентрі «Укрінформ» начальниця координаційного пресцентру сил охорони й оборони Півдня Наталія Гуменюк 22 серпня.

«Ми усвідомлюємо, що саме через них (транспортні канали – ред.) ворог намагатиметься підтягувати певні резерви», – пояснила вона.

Гуменюк згадала удари, яких Збройні сили завдали напередодні по Каховському мосту. Вона вказала на те, що це складна гідротехнічна споруда.

Читайте також: «Російські триколори на будівлях стали ударом». Жителька Скадовська про окупацію міста

«Наша робота артилерії там досить філігранна, обережна, спрямована саме на руйнування планів ворога використати цей об’єкт для себе. Ми коригуємо в тому числі їхні так звані ремонтні роботи, тобто це удари і по ремонтній техніці, яку вони туди підтягують, і по плитах, якими вони намагаються латати ці дірки. І Антонівський міст, як один із транспортних напрямків також, вони намагаються реанімувати, але усвідомлють, що така складна конструкція не може бути залатана просто відерцем бетону, а потребує досить суттєвого ремонту та технологічних процесів. Саме тому ми тримаємо під контролем і періодично нагадуємо про свою дистанційну присутність», – розповіла вона.

Раніше депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань повідомив, що Збройні сили України 22 серпня знову вдарили по Антонівському мосту в окупованій Херсонській області.

Читайте також: ОВА: на Херсонщині окупанти погрожують родинам, які не хочуть віддавати дітей на навчання за російськими програмами

Наприкінці липня Збройні сили України кілька разів завдали точкових ударів по Антонівському автомобільному та залізничному мостах, чим зруйнували логістичні й транспортні шляхи російських військ.

3 серпня стало відомо, що супутник Planet Labs зафіксував, що російські військові почали використовувати окрему поромну переправу для переміщення техніки через Дніпро неподалік окупованого Херсону. Знімки, що це підтверджують, є у розпорядженні програми Радіо Свобода «Схеми». Це вже друга переправа, яку побудували окупанти після ударів Збройних сил України по Антонівському автомобільному та залізничному мостах.

XS
SM
MD
LG