Доступність посилання

ТОП новини

Рада створить робочу групу з перевірки можливих корупційних дій уряду


Голова Верховної Ради Володимир Гройсман доручив профільним комітетам створити робочу групу з перевірки заяв про корупцію в уряді. Відповідне протокольне доручення спікера парламенту депутати підтримали з четвертого разу.

Робоча група щодо можливих зловживань в уряді має до 7 травня подати на розгляд парламенту свої висновки і пропозиції за результатами перевірки щодо цих порушень у письмовому звіті.

Крім того, передбачається, що генеральний прокурор має прозвітувати перед парламентом про стан розслідування оприлюднених фактів та інших фактів зловживань у державному секторі до 7 травня.

Гройсман наголосив, що заяви про корупцію і зловживання мають бути ретельно перевірені.

«Я мав розмову з прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком, і хочу засвідчити, що він зацікавлений в публічності, відкритості перевірки даних фактів», – сказав спікер на засіданні Верховної Ради.

«Якщо такі факти знайдуть підтвердження – кожна людина має бути покарана. Іншого варіанту нема, інакше ніколи не завершиться процес звинувачень, зловживань і корупції», – наголосив він.

Верховна Рада також підтримала протокольне доручення голови парламенту про створення на базі Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства із залученням Комітету з питань соціальної політики робочої групи з питань тарифоутворення.

«Нам потрібно все чітко порахувати: як буде працювати нова система субсидій, яку кількість людей буде захищено, хто буде незахищений і які мають ухвалити рішення, відповідно до цього, український парламент й український уряд для того, щоб забезпечити соціальний захист людей, які не будуть здатні об’єктивно платити комунальні послуги», – сказав Гройсман.

На початку березня Кабмін у рамках боротьби з проявами корупції та перевірки роботи органів виконавчої влади ініціював проведення службового розслідування стосовно керівництва Державної фінансової інспекції й відсторонив главу відомства Миколу Гордієнка від виконання обов’язків. У відповідь Гордієнко заявив про зловживання уряду, виявлені в 2014 році, на суму понад 7,5 мільярда гривень. Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до ГПУ з проханням почати розслідування за звинуваченнями, висунутими Гордієнком.

XS
SM
MD
LG