Доступність посилання

ТОП новини

За добу сепаратисти 24 рази обстріляли позиції українських військових – штаб АТО


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

За добу проросійські сепаратисти здійснили 24 обстріли позиції українських військових вздовж лінії розмежування, повідомляє прес-центр штабу АТО.

За даними штабу, найбільша кількість випадків порушення режиму тиші зафіксована на Донеччині.

«Лише в районі Пісків злочинці 5 разів обстріляли наші позиції із мінометів, у тому числі 4 рази – калібром 120 мм. В районі Широкина противник двічі застосовував міномети, а також вів вогонь із танку та самохідної артилерійської установки. Мінометний вогонь вівся також в напрямку опорного пункту в районі Опитного. Злочинці тричі відкривали вогонь по позиціях неподалік Авдіївки, у тому числі один раз – із зенітної установки», – мовиться у повідомленні.

За даними штабу, обстрілів із автоматичних гранатометів та стрілецької зброї також зазнавали позиції сил АТО неподалік Опитного та Майорська.

На Луганщині поблизу населеного пункту Донецький відбулося бойове зіткнення.

Проросійські сепаратисти, своєю чергою, звинувачують українських військових в порушенні режиму припинення вогню.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG