Доступність посилання

ТОП новини

МВС знайшло оригінал підробленого листа Мін’юсту, який викликав низку обшуків – прес-служба


Головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ у перебігу слідчих дій виявило і вилучило оригінал підробленого листа Міністерства юстиції, що мав на меті дати «індульгенцію» від люстрації заступникові начальника Головного управління Державної фіскальної служби Києва Ганні Ігнатенко, повідомила прес-служба МВС.

Цей документ слідчі знайшли в перебігу обшуку в помешканні Ігнатенко, мовиться в повідомленні.

Крім того, для визначення, ким саме і на якому обладнанні було виготовлено фальшивий лист Мін’юсту, ГСУ МВС провело низку обшуків у службових кабінетах та за місцем проживання низки осіб, підозрюваних у можливій співучасті в цьому злочині.

Загалом обшуки провели в шести посадових осіб ГУ ДФС міста Києва та Мін’юсту України, повідомили в МВС. На даний час слідство встановлює можливу причетність до цього правопорушення посадових осіб Міністерства юстиції.

Раніше сьогодні в МВС повідомляли, що кримінальне провадження за фактом підроблення цього документа відкрили 19 березня за зверненням міністра юстиції України Павла Петренка. Міністерство юстиції повідомило, що такого листа не направляло і що до Ганни Ігнатенко повинні бути застосовані санкції, передбачені законом про люстрацію.

Раніше журналісти програми Радіо Свобода і Першого національного телеканалу «Схеми» повідомляли, що перший заступник керівника Головного управління Державної фіскальної служби в Києві Ганна Ігнатенко отримала «люстраційну індульгенцію» нібито за підписом першого заступника міністра юстиції Наталії Севостьянової. Після викриття стало відомо, що Ігнатенко все-таки звільнили з посади на підставі закону «Про очищення влади».

XS
SM
MD
LG