Доступність посилання

ТОП новини

Уряд пропонує з 2017 року запровадити накопичувальну пенсійну систему


Павло Розенко
Павло Розенко

Кабінет міністрів України ініціює запровадження накопичувальної пенсійної системи з 1 січня 2017 року, повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко під час засідання уряду.

Він представив відповідний законопроект на засіданні Кабміну і пояснив, що пенсійна система складатиметься з трьох частин: солідарної, накопичувальної і недержавної.

Законопроект передбачає скасування спеціальних пенсій народним депутатам, прокурорам та іншим чиновникам – їм пенсію нараховуватимуть на загальних підставах.

Українці матимуть накопичувальну пенсійну систему з 2017 року
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:48 0:00

«Ми припиняємо практику поділу українців на сорти», – сказав Розенко, додавши, що цю норму пропонують запровадити з 1 січня 2016 року.

Розенко додав, що накопичувальну пенсію пропонують запустити з 1 січня 2017 року. Вона буде обов’язковою для громадян до 35 років, із 35 до 55 років – добровільною. Відсоток внеску з накопичувальної пенсії зростатиме з 2% у 2017 році – до 7% у 2022 році.

Крім того, гроші накопичувальної пенсійної системи планується інвестувати в економіку, як це відбувається, зокрема, в європейських країнах.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк розраховує, що Верховна Рада наступного тижня візьметься за розгляд законопроекту, який передбачає нову модель пенсійної реформи.

За даними Міністерства соцполітики, дефіцит Пенсійного фонду складає 80 мільярдів гривень.

XS
SM
MD
LG