Доступність посилання

ТОП новини

Розпочати евакуацію українців з Непалу не вдається через поломку літака – Шкіряк


Порятунок 15-річного Пеми Лами, який п’ять днів провів під руїнами готелю Hilton у Катманду, Непал, 30 квітня 2015 року
Порятунок 15-річного Пеми Лами, який п’ять днів провів під руїнами готелю Hilton у Катманду, Непал, 30 квітня 2015 року

Непал підтвердив дозвіл на посадку літака Іл-76 Міноборони для евакуації громадян України, але сам літак зламався дорогою в Делі, де зараз перебуває.

Про це, як повідомляє «Українська правда», повідомив виконувач обов’язків голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Зорян Шкіряк.

За словами посадовця, Непал дозволив посадку літаку о 4:00 2 травня. Проте до цього часу деталі для ремонту літака із Києва передати не встигнуть, тому зараз дипломати і рятувальники шукають, як вирішити цю проблему.

Перед тим Міністерство закордонних справ України розглядало можливість часткової евакуації українців з Непалу в Делі, доки не був отриманий дозвіл на посадку українського літака в аеропорту Катманду.

За останніми повідомленнями, 6204 людини загинули внаслідок землетрусу, що стався в Непалі 25 квітня, поранень і травм зазнали близько 14 тисяч людей.

Українська влада відправила для евакуації громадян України з Непалу літак Іл-76, але він приземлився в столиці Індії Делі. Отримання дозволу на приземлення у столиці Непалу Катманду затрималося через значні ушкодження місцевого аеропорту.

Українські дипломати повідомляють тим часом, що у Катманду «триває робота з уточнення евакуаційних списків громадян України». На зв’язок із українськими представниками в Непалі станом на ранок 30 квітня не вийшли 40 громадян України.

Після землетрусу Непал змогли залишити близько 20 українців – на польському і російському літаках, а також самостійно.

XS
SM
MD
LG