Доступність посилання

ТОП новини

Росія: у Євросоюзі не хочуть перемир’я в Україні


Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров твердить, що «хтось у Європейському Союзі» прагне, щоб угода про припинення вогню на сході України не працювала.

З такими коментарями керівник російського зовнішньополітичного відомства виступив перед позачерговим засіданням у Мінську 6 травня Тристоронньої контактної групи, що складається з представників Росії, України та ОБСЄ.

Лавров на прес-конференції в Москві 5 травня звинуватив ЄС у тому, що це об’єднання закриває очі на напади, жертвами яких стали цивільні в контрольованих бойовиками районах.

«Судячи з деяких ознак, хтось у Європейському союзі хоче, щоб український уряд не виконував мінських угод», – сказав він після переговорів з міністром закордонних справ Австрії Себастьяном Курцем.

Лавров також назвав «збільшення військової діяльності українських сил в останні тижні» спробою розірвати угоду про припинення вогню.

ЄС не оприлюднив негайної реакції на зауваження Лаврова.

Тим часом, комітет Європарламенту із закордонних справ підготував проект резолюції, в якій ідеться: якщо Росія не дотримуватиметься режиму повного припинення вогню і не поверне Крим, ЄС має активізувати санкції та розглянути можливість надання Україні оборонного озброєння.

XS
SM
MD
LG