Доступність посилання

ТОП новини

ЄС у Ризі визнає європейські прагнення країн «Східного партнерства» – Ґрібаускайте


Даля Ґрібаускайте
Даля Ґрібаускайте

Президент Литви Даля Ґрібаускайте заявляє, що у заключній декларації саміту «Східного партнерства» ЄС визнає європейські прагнення зацікавлених країн і заявить про свою підтримку. Про це вона заявила сьогодні в Ризі перед початком засідання саміту «Східного партнерства».

«У заключній декларації ми визнаємо європейські прагнення, ми підтримаємо прагнення всіх східних партнерів, які хочуть бути більш інтегрованими з Європейським союзом, і, звичайно, ми підтримаємо країни, які проводять реформи і хочуть стати європейськими», – заявила Ґрібаускайте.

Говорячи про перспективу безвізового режиму, Ґрібаускайте констатувала, що до кінця цього року Єврокомісія дасть нову оцінку ситуації. «Ми очікуємо більш позитивного результату до кінця року», – наголосила вона.

Сьогодні в Ризі розпочалося пленарне засідання саміту «Східного партнерства». У ньому беруть участь лідери країн-членів ЄС, керівництво Євросоюзу і представники України, Грузії, Молдови, Вірменії, Азербайджану й Білорусі.

Очікується, що за підсумками зустрічі ухвалять спільну заяву.

Біля Ризької національної бібліотеки, в будівлі якої відбувається саміт, кілька десятків українських громадських активістів проводять акцію на підтримку євроінтеграційних прагнень України і проти дій Росії.

XS
SM
MD
LG