Доступність посилання

ТОП новини

ООН: кількість доказів участі російських військ у конфлікті на Донбасі зростає


Помічник генсекратаря ООН з прав людини Іван Шимонович
Помічник генсекратаря ООН з прав людини Іван Шимонович

В ООН заявляють про збільшення кількості доказів участі російських військ у конфлікті на Донбасі, але зазначають, що важко довести, що це саме військовослужбовці.

«Йдеться про збільшення кількості (неофіційних) бійців і збільшення доказів, що (російські) солдати беруть участь у бойових діях. Але дуже важко довести, чи це є саме військові чи ні. Тому переважно ми говоримо про «бійців» з Російської Федерації», – сказав помічник генсекратаря ООН з прав людини Іван Шимонович у понеділок, 1 червня, на прес-конференції у Женеві.

Всередині травня на Донбасі були затримані Євген Єрофеєв і Олександр Александров. За даними української влади, на допиті вони заявили, що є російськими військовослужбовцями з тольятинскої бригади ГРУ. Міністерство оборони Росії це заперечує, стверджуючи, що до армії вони відношення не мають, тому що звільнилися ще у грудні.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає і каже, що там воюють лише російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG