Доступність посилання

ТОП новини

За добу обстрілів Мар’їнки не було – штаб АТО


Проросійський сепаратист, архівне фото
Проросійський сепаратист, архівне фото

Ситуація поблизу Мар’їнки без загострення, протягом дня обстрілів не було, населений пункт контролюють українські військові, повідомляють у прес-центрі штабі АТО.

За даними штабу, найскладнішою ситуація залишається на донецькому напрямку.

«В районі Миколаївки та Опитного бойовики били із 122-міліметрові САУ (самохідні артилерійськіустановки). Окрім того, населені пункти Опитне та Піски ворог декілька разів обстріляв зі 120-міліметрових мінометів. А по Старогнатівці вдень бойовики підступно нанесли удар із систем залпового вогню «Град» – йдеться у повідомленні.

У штабі зазначають, що на луганському напрямку поблизу міста Щастя та населеного пункту Желобок бойовики вдавались до збройних провокацій, застосовуючи гранатомети, крупнокаліберні кулемети, стрілецьку зброю, а Кримське сепаратисти двічі обстріляли із 120-міліметрових мінометів.

За даними сил АТО, поблизу Маріуполя активність сепаратистів зменшилась, проте в Широкіне позиції українських військових бойовики обстріляли зі стрілецької зброї та автоматичних станкових гранатометів.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують українських військових у порушенні режиму припинення вогню, зокрема заявляють про обстріл Тельманівського району Збройними силами України.

Напередодні поблизу Мар’їнки, що біля Донецька, відбулося наймасштабніше за останні місяці протистояння між урядовими силами і бойовиками. В ОБСЄ підтвердили, що обстріли з важких озброєнь, заборонених Мінськими мирними домовленостями, почали бойовики.

Чергові Мінські угоди, підписані в лютому цього року, передбачають припинення вогню на Донбасі з 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії зіткнення. Проте домовленості повністю не виконувалися, сторони конфлікту звинувачують один одного у порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG