Доступність посилання

ТОП новини

Перемога на місцевих виборах «Опозиційного блоку» призведе до конфліктів у владі – Айвазовська


Ольга Айвазовська
Ольга Айвазовська

На місцевих виборах «Опозиційний блок» може отримати високий відсоток підтримки на сході та півдні України, вважає голова правління громадянської мережі «Опора» Ольга Айвазовська.

На її думку, частково місцеві ради можуть мати більшість представників з «Опозиційного блоку», що може призвести до нових конфліктів між центральною та місцевою владою.

«Звичайно, після виборів там, де буде більшість в органах місцевого самоврядування в «Опозиційного блоку», будуть породжуватися нові конфлікти між центральною і місцевою владою. Ми побачимо заяви про спеціальні статуси, про НАТО й інші аспекти, які часто лунали під час президенства Януковича», – сказала Ольга Айвазовська.

Раніше, виступаючи у Верховній Раді, президент України Петро Порошенко закликав депутатів ухвалити новий закон про місцеві вибори, які б проводилися за відкритими списками.

Минулого року учасники коаліційних переговорів домовилися про необхідність внесення змін до законодавства в частині запровадження пропорційної системи виборів до липня 2015 року. Тоді наголошувалося, що упродовж першої половини 2015 року необхідно ухвалити зміни до законодавства про місцеві вибори за пропорційною системою з відкритими списками.

Нині Верховній Раді запропоновано ухвалити новий закон про місцеві вибори. Існує чотири різні законопроекти. Місцеві вибори мають відбутися 25 жовтня 2015 року.

У 2006 та 2010 роках у більшості регіонів на місцевих виборах перемагала Партія регіонів.

XS
SM
MD
LG