Доступність посилання

ТОП новини

Ядерна риторика Росії є невиправданою і дестабілізуючою – Столтенберґ


Єнс Столтенберґ
Єнс Столтенберґ

Заяви президента Росії Володимира Путіна підтверджують лінію Москви на збільшення свого військового потенціалу, обрану вже протягом тривалого часу, зазначає голова НАТО Єнс Столтенберґ, коментуючи заяви Путіна про збільшення ядерного арсеналу.

«Вони проводять більше навчань, розвивають нові ядерні потужності та, проводячи інформаційну кампанію щодо своєї оборонної системи, використовують значно більше «ядерної риторики», – сказав керівник Північноатлантичного союзу після своєї зустрічі з головою Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Такий тон заяв, що лунають з Росії, на думку Столтенберґа, «невиправданий, дестабілізуючий та небезпечний».

«Це те, чим ми наразі занепокоєні, і саме це є причиною збільшення готовності наших збройних сил. Ми відповідаємо на ці дії таким способом, який гарантуватимуте, що в майбутньому НАТО залишатиметься союзом, який служить стримуванням та захистом для всіх країн-союзниць від будь-яких загроз», – заявив голова НАТО.

Сьогодні керівники НАТО й Єврокомісії провели консультації перед самітом ЄС, однією з тем якого будуть питання посилення оборони та безпеки Європейського союзу.

Російський президент Володимир Путін на церемонії відкриття Міжнародного військово-технічного форуму «Армія-2015» заявив, що ядерний арсенал Росії збільшиться на 40 нових міжконтинентальних балістичних ракет. За його словами, ці нові ракети «здатні долати будь-які, навіть технічно досконалі системи протиракетної оборони».

XS
SM
MD
LG