Доступність посилання

ТОП новини

До Запоріжжя прибуває німецько-польська допомога для вимушених переселенців


До Запоріжжя прибули перші машини з гуманітарним вантажем Міжнародного благодійного фонду «Карітас України», який зібрали організації з Німеччини і Польщі. Вони доставили вантаж, призначений для розподілу серед вимушених переселенців із зони конфлікту на сході України, що зараз мешкають у Запоріжжі та Запорізькій області. Це продукти харчування, предмети гігієни, ліжка та ковдри.

Допомога надаватиметься в першу чергу малозабезпеченим та багатодітним родинам, одиноким батькам, вагітним, людям похилого віку тощо.

Окрім Запоріжжя, планується розподіл німецько-польського гуманітарного вантажу серед переселенців у Дніпропетровську, Харкові та Краматорську.

«285 тонн загального вантажу, що включає близько 10 тисяч продуктових наборів. Кожен із них важить близько 19 кілограмів і містить необхідні харчі на місяць для родини з трьох осіб. Зрозуміло, що він не включає повний раціон, бо потрібні свіжі фрукти та овочі, але дає дуже ґрунтовну основу для харчування. Планується, що набори будуть видаватися протягом трьох місяців у наших центрах. Це в Запоріжжі, Дніпропетровську, Харкові, а також Краматорську», – розповів керівник програми допомоги внутрішньо переміщеним особам Міжнародного благодійного фонду «Карітас України» Борис Тищук.

Гуманітарний вантаж у Запоріжжі зустрічали представники обласної влади, генеральний консул Німеччини в Донецьку Детлеф Вольтер та представниця МЗС Польщі Олеся Полозинська.

Наразі на території Запорізької області зареєстровано понад 63 тисячі вимушених переселенців зі сходу України.

А загалом в Україні станом на 15 червня, за даними Міністерства соціальної політики, взято на облік близько 1,3 мільйона переселенців із Донбасу та Криму.

XS
SM
MD
LG