Доступність посилання

ТОП новини

За останні місяці сепаратисти отримали від Росії понад тисячу одиниць техніки – Столтенберґ


Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ

За останні місяці Росія передала сепаратистам на Донбасі понад тисячу одиниць важкої техніки і навмисно дестабілізує ситуацію на сході України. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ в інтерв’ю агентству УНІАН.

«За останні місяці Росія передала сепаратистам понад тисячу одиниць важкої техніки. Це включає танки, артилерію і передові системи ППО. Ми знаємо про це від нашої власної розвідки. Але також є свідчення, опубліковані засобами масової інформації, неурядовими організаціями та самими російськими солдатами, що Росія підтримує сепаратистів», – сказав Столтенберґ.

За його словами, всі союзники альянсу одностайні у думці, що Росія підживлює бойовиків на Донбасі.

«Ми закликаємо Росію припинити навмисну дестабілізацію на сході України, покласти край підтримці сепаратистів, вивести свої війська і військову техніку з України і вздовж її кордонів», – сказав генсекретар НАТО.

Він вкотре наголосив на важливості дотримання сторонами конфлікту мінських домовленостей.

«Росія несе особливу відповідальність у плані того, щоб запобігти цим нападам та виконати домовленості про припинення вогню», – додав Столтенберґ.

Останнім часом напруженість на лінії фронту на сході України зростає. Підтримувані Росією сепаратисти постійно обстрілюють позиції українських військ і населені пункти, зокрема, з метою спровокувати українську сторону на обстріли у відповідь. Деякі аналітики говорять, що сили сепаратистів і російських військ на сході України можуть готуватися до нового наступу, щоб спробувати розширити окуповані території Донбасу.

XS
SM
MD
LG