Доступність посилання

ТОП новини

Меркель відзначила балканські країни, що прагнуть до ЄС


Канцлер Німеччини Анґела Меркель відзначила прагнення балканських країн до членства в Європейському союзі. На думку Меркель, ці країни можуть досягти своєї мети попри кризу в Греції.

Про це керівниця Німеччини заявила на початку свого дводенного турне країнами регіону 8 липня. Канцлер уже відвідала Албанію та Сербію, 9 липня вона прибуває до Боснії.

Меркель високо оцінила роботу прем’єр-міністра Сербії Александара Вучича для урахування вимог кредиторів щодо бюджетної економії.

«Гадаю, що прем’єр-міністр реалізує таку політику не тому, що він хоче комусь догодити за межами Сербії, але тому, що виходить із переконання, що менше боргів, менше нових боргів дозволяє зрештою знизити процентні платежі і дає більше місця для інвестицій у майбутнє», – сказала Меркель у Белграді.

Меркель, яка перебуває у перших рядах протистояння з Грецією щодо велетенського боргу цієї країни, відзначила різницю між борговими звичками балканських держав і Афін.

Міністерство фінансів Греції 8 липня повідомило, що банки країни залишаться зачиненими до понеділка, 13 липня. Принаймні до цього ж часу збережеться й нині чинне обмеження на зняття готівки в банкоматах із карток, виданих грецькими банками, на суму в 60 євро на день.

Ці обмеження у країні запровадили ще 29 червня після провалу переговорів про отримання міжнародної фінансової допомоги, в обмін на яку позикодавці вимагали від Греції чіткої програми реформ і заощаджень.

XS
SM
MD
LG