Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі загинули 2 військових, 10 поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі загинули 2 українських військових, 10 поранені, повідомляє речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, вчорашній день позначився подальшим загостренням ситуації в зоні АТО, бойовики знову перейшли до тактики активного застосування важкого озброєння.

На Донецькому напрямку сепаратисти зосереджують свої сили на території зруйнованого Донецького аеропорту та у селищі Спартак, також активізувалися між Мар’їнкою та Докучаєвськом, де бойовики провели серію мінометних та артилерійських обстрілів, зазначив Лисенко.

Речник АТО також повідомляє, що поблизу Світлодарська та Горлівки ситуація стабілізувалася.

На луганському напрямку активні бойові дії велися на ділянці від Станиці Луганської до Кримського, зокрема, вчора вранці через Сіверський Донець переправилася диверсійно-розвідувальна група бойовиків, напад відбито, зазначив Лисенко

«На маріупольському напрямку активні бойові дії велися на схід від Волновахи. Зокрема, вдень близько п’яти годин тривали ворожі обстріли наших позицій біля Новогригорівки – противник застосував великокаліберні міномети, 152-міліметрові гармати та танки. Також з північно-східного напрямку було обстріляне село Гранітне: було випущено 1 пакет систем залпового вогню «Град» і здійснена серія пострілів зі 152-міліметровохї артилерії», – повідомив він.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують в обстрілах сили АТО, зокрема заявляють про 46 випадків порушень режиму припинення вогню українськими військовими, зауважуючи про використання артилерійських і танкових снарядів, гранатометів і стрілецької зброї.

Угоди, досягнуті в Мінську в лютому, передбачають зокрема припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

За даними ООН, внаслідок конфлікту від квітня 2014 року загинули щонайменше 6,5 тисячі людей.

XS
SM
MD
LG