Доступність посилання

ТОП новини

Протягом дня позиції сил АТО зазнали обстрілів із забороненої Мінськими домовленостями зброї − прес-центр АТО


Протягом дня позиції сил АТО зазнали обстрілів із забороненої Мінськими домовленностями зброї, повідомляєпрес-центр АТО.

«Протягом дня позиції сил АТО зазнали обстрілів із забороненої зброї поблизу н.п. Опитне, Авдіївка, Кірово, Березове, Яснобродівка, Курдюмовка, Первомайське, Новотроїцьке, Піски, Станиця Луганська, Красногорівка, Лозове, Миколаївка. Найчастіше обстрілювали (понад 20 разів) позиції українських військових поблизу Мар’їнки. Захисники України відповідали зі стрілецької зброї», - йдеться у повідомленні.

У прес-центрі також підкреслили, що позиції сил АТО розміщені поза межами населених пунктів, щоб убезпечити життя мирних мешканців від «злочинних діянь проросійських злочинців».

19 липня українська сторони спільного центру з контролю і координації заяви представників «ДНР» і «ЛНР» про відвід озброєння калібру менше 100-мм назвали частиною інформаційної війни.

Керівники «ЛНР» 19 липня заявили, що бойовики почали відведення бронетехніки та озброєнь калібром менше 100 мм від лінії зіткнення.

Угоди, досягнуті в Мінську в лютому, передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

XS
SM
MD
LG