Доступність посилання

ТОП новини

Зустріч з кредиторами щодо реструктуризації боргу відбудеться наступного тижня – Мінфін


UМіністр фінансів Наталія Яресько, архівне фото
UМіністр фінансів Наталія Яресько, архівне фото

Зустріч з кредиторами щодо реструктуризації боргу відбудеться наступного тижня, повідомляє прес-служба Мінфіну.

«Міністерство фінансів України, діючи з конструктивними намірами та прозоро, погодилось на прохання Спеціального комітету кредиторів України перенести зустріч, заплановану на четвер поточного тижня, на понеділок чи вівторок наступного тижня, з метою дати комітету більше часу на підготовку оновленої та покращеної пропозиції з реструктуризації боргу», – йдеться в повідомленні.

У Мінфіні наголошують, що метою міністерства завжди було досягнення домовленості з його кредиторами, яке дозволяло б досягти цілей реструктуризації, встановлених у програмі співробітництва України з МВФ.

«Однак, враховуючи юридичні та часові обмеження, що існують в питанні досягнення та реалізації будь-якої домовленості з реструктуризації боргу, у разі неспроможності досягти такої домовленості на рівні держави на початку наступного тижня, Україна буде змушена використовувати альтернативні механізми для забезпечення фінансування її програми співробітництва з МВФ», – додають у Мінфіні.

4 серпня повідомлялось, що Мінфін направив оновлену пропозицію Спеціальному комітету кредиторів щодо реструктуризації суверенного і гарантованого державою боргу і закликав кредиторів прийняти участь у зустрічі в Лондоні на найвищому рівні у четвер, 6 серпня.

Зустріч між українським урядом і кредиторами відбулася в липні, однак тоді домовленостей досягти не вдалося.

На кінець минулого року загальний обсяг зовнішнього боргу склав близько 70 мільярдів доларів. Україна розраховує на реструктуризацію 23 мільярдів доларів зовнішнього боргу. У травні Верховна Рада надала урядові право мораторію на виплати зовнішніх боргів.

XS
SM
MD
LG