Доступність посилання

ТОП новини

У справі Сенцова можуть зʼявитися нові фігуранти – адвокат


Олег Сенцов
Олег Сенцов

Адвокат українського кінорежисера Олега Сенцова Дмитро Дінзе заявляє, що у справі його підзахисного можуть зʼявитися нові фігуранти. Про це захисник увʼязненого у Росії українця сказав у коментарі проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії».

«Я думаю, що справа «групи Сенцова» може бути «Болотною справою», під яку можна підтягувати тих, хто був проти влади, чи неугодний владі, або ФСБ треба ще одну папку зробити, щоб виявити чергових «терористів», – зазначив Дінзе.

На думку адвоката, загрозливою ситуація може бути для тих людей, які фігурували у справі Сенцова-Кольченка і залишилися в Криму.

Дмитро Дінзе називає вигаданою справу проти кримчан і наголосив, що позиція обвинувачення побудована винятково на свідченнях вже засуджених у Росії у цій справі Олексія Чирнія та Геннадія Афанасьєва. Останній від своїх свідчень зрештою відмовився.

Олега Сенцова та Олександра Кольченка заарештували навесні 2014 року в Криму, який Росія анексувала. Їх звинувачують в організації терактів на півострові. Обоє своєї провини не визнають.

Правозахисний центр «Меморіал» визнав підсудних політв’язнями.

Очікується, що вирок у справі Сенцова-Кольченка російський суд оголосить 25 серпня.

XS
SM
MD
LG