Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: Київ не отримає черговий транш від МВФ без призначення антикорупційного прокурора


Яценюк: без призначення антикорупційного прокурора не буде траншу МВФ
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:31 0:00

Яценюк: без призначення антикорупційного прокурора не буде траншу МВФ

Прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна не отримає черговий транш від МВФ без призначення антикорупційного прокурора.

«Не буде ні безвізового режиму, ні наступного траншу МВФ. Тому що це один з ключових елементів країни боротьби з корупцією», – сказав Яценюк в ході засідання уряду.

Загалом боротися з корупцією в Україні повинні три структури: Національне антикорупційне бюро, Спеціальна антикорупційна прокуратура і Національне агентство із запобігання корупції.

Минулого місяця генеральний прокурор Віктор Шокін підписав наказ про утворення спеціалізованої антикорупційної прокуратури, яка має наглядати за додержанням законів під час проведення досудового розслідування, здійснюваного антикорупційним бюро України, а також підтримувати держобвинувачення у відповідних провадженнях.

Антикорупційне бюро не може повноцінно працювати без створення Аннтикорупційної прокуратури, процес створення якої, як зазначають активісти, затягується.

Зокрема у ЄС неодноразово нагадували, що створення незалежних Антикорупційної прокуратури та Національного антикорупційного бюро є головними умовами для здійснення безвізових подорожей до ЄС, а також для надання Євросоюзом вагомої допомоги Україні.

XS
SM
MD
LG