Доступність посилання

ТОП новини

Стойко: міліція зафіксувала 693 порушення виборчого процесу


Більшість порушень передвиборчих перегонів не є суттєвими – керівник оперативного штабу МВС
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:45 0:00

Більшість порушень передвиборчих перегонів не є суттєвими – керівник оперативного штабу МВС

Міністерство внутрішніх справ зафіксувало 693 порушення виборчого процесу. Про це Радіо Свобода повідомив керівник оперативного штабу для координації роботи правоохоронців на місцевих виборах Іван Стойко.

За його словами, більшість порушень є несуттєвими і стосуються пошкодження агітаційної продукції та крадіжок.

Найбільша кількість повідомлень надійшла з Києва, Київської області, Миколаївської, Запорізької, Одеської, найменше – у Тернопільській, Сумській, Хмельницькій та Кіровоградській областях.

До Єдиного реєстру досудових рішень вже внесли 76 кримінальних проваджень, ще 304 перебуває на розгляді у міліції. Два кримінальні провадження у Львівській та Запорізький областях передані до прокуратури.

За інформацію Стойка, 6 справ заведено за можливий підкуп виборців.

«Як завжди, у нас є непрямий підкуп виборців. Скажімо, роздача якихось подарунків, або от у Києві возять людей до Почаївської Лаври», – розповів він.

На думку Стойка, українське законодавство потребує конкретизації, що саме є підкупом виборця.

У вересні Міністерство внутрішніх справ України створило оперативний штаб для координації роботи правоохоронців на місцевих виборах.

В Україні, за винятком територій Криму та Донбасу, які українська влада тимчасово не контролює, місцеві вибори відбудуться 25 жовтня.

XS
SM
MD
LG