Доступність посилання

ТОП новини

«Робітнича партія Курдистану» зупинила перемир’я в Туреччині


Озброєне угруповання «Робітнича партія Курдистану» оголосило про припинення дії одностороннього перемир’я в Туреччині.

Як йдеться в повідомленні, опублікованому курдським новинним агентством Firat, угруповання називає причиною такого кроку продовження нападів з боку Туреччини.

Одностороннє перемир’я «Робітнича партія Курдистану» оголосила минулого місяця, напередодні загальних виборів у Туреччині 1 листопада, за підсумками яких більшість у парламент повернула Партія справедливості і розвитку президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана.

«Після виборів Партія справедливості і розвитку показала, що буде уряд війни», – йдеться в заяві угруповання.

Раніше цього тижня Ердоган заявив, що перерви у боротьбі проти «Робітничої партії Курдистану» не буде.

Туреччина занепокоєна територіальними здобутками курдських сил у сусідній Сирії, що за побоюваннями турецької влади, може сприяти спалаху сепаратизму серед курдської меншини в Туреччині.

Курдське збройне сепаратистське угруповання «Робітнича партія Курдистану», яке не є партією, з кінця 1970-х років під різними назвами бореться за самостійність чи принаймні широку автономію для турецьких курдів на марксистсько-ленінських засадах на південному сході Туреччини. Це угруповання також має свої бази в горах на півночі сусіднього Іраку, де місцеве населення теж становлять переважно курди. За час цього протистояння між турецькими курдами і державним керівництвом у Туреччині загинули понад 45 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG