Доступність посилання

ТОП новини

Депутати пропонують перевірити обставини інциденту між Кужель і Тетеруком – постанова


Олександра Кужель
Олександра Кужель

Четверо депутатів Верховної Ради України пропонують парламенту доручити комітету з питань регламенту перевірити обставини інциденту між депутатом від «Народного фронту» Андрієм Тетеруком і представницею «Батьківщини» Олександрою Кужель.

Про це йдеться в проекті постанови, зареєстрованому в парламенті 6 листопада.

Згідно з документом, регламентний комітет повинен провести перевірку обставин інциденту, і, в разі встановлення ознак протиправної поведінки Тетерука, порушення ним дисципліни і норм депутатської етики щодо Кужель, звернутися до правоохоронних органів з відповідним зверненням.

Авторами проекту постанови є депутати Марія Іонова, Іванна Клімпуш-Цинцадзе й Ірина Геращенко (всі – фракція «Блок Петра Порошенка»), а також Олена Кондратюк (фракція «Батьківщина»).

Сутичка Тетерука із Кужель в Раді – відео з камер спостереження
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:35 0:00

Увечері 5 листопада у фракції «Батьківщина» повідомили, що депутат від «Народного фронту» Андрій Тетерук розбив голову депутату від «Батьківщини» Олександрі Кужель, вдаривши її скляною пляшкою по голові. Конфлікт стався під кабінетом голови Верховної Ради. За фактом конфлікту народних депутатів Андрія Тетерука й Олександри Кужель оголосили про намір відкрити кримінальну справу. Але, як повідомив речник МВС України Артем Шевченко, точну правову кваліфікацію цій справі дадуть пізніше.

Андрій Тетерук заявив, що його дії щодо колеги не були навмисними. Він уточнив, що в його руках дійсно була пляшка з водою, і коли Олександра Кужель вкотре замахувалася на нього сумкою, він виставив руку з пляшкою, на яку і напоролася депутат. За словами Тетерука, він просить вибачення у суспільства і готовий співпрацювати зі слідством.

Фракція «Батьківщина» залишила сьогоднішнє засідання Верховної Ради і заявила, що не буде присутньою доти, поки Тетерук не складе мандат.

Як заявили соратники Кужель, у неї – черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забій м’яких тканин правої надбрівної ділянки.

XS
SM
MD
LG