Доступність посилання

ТОП новини

За 2 місяці в Кундузі понад 280 людей загинули і більш як півтисячі цивільних поранені – місія ООН в Афганістані


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Місія ООН в Афганістані оприлюднила 12 грудня доповідь про дотримання прав людини в місті Кундуз, що на півночі Афганістану.

Як мовиться у доповіді, в ході бойових дій між бойовиками угруповання «Талібан» та афганськими силами безпеки за вересень-жовтень поточного року 289 людей загинули і 559 цивільних були поранені.

Серед жертв, за даними звіту, 30 загиблих і 37 поранених через влучання снарядів повітряних сил США у госпіталь організації «Лікарі без кордонів» 3 жовтня. В самій організації заявляють, що на сьогодні кількість жертв атаки 42, в тому числі 14 штатних співробітників, 24 пацієнти і четверо родичів пацієнтів, які працювали волонтерами.

У доповіді також йдеться про те, що 13 тисяч сімей постраждали через нестачу продовольства, відключень електроенергії, грабунки і порушення прав людини.

«Відсутність безпеки, управління, порушення у сфері верховенства права в цей період призвели до втрати захисту основних прав людини», – мовиться в документі місії ООН.

Афганське місто Кундуз стало місцем тривалого насильства з початку очолюваної США кампанії витіснення талібів з Афганістану в 2001 році.

XS
SM
MD
LG