Доступність посилання

ТОП новини

Деканоїдзе просить звільнити Терещука з посади керівника київської поліції


Хатія Деканоїдзе
Хатія Деканоїдзе

Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе подала документи на звільнення Олександра Терещука з посади керівника Головного управління Національної поліції у Києві.

«Я подала документи міністру МВС про звільнення пана Терещука з посади начальника ГУНП Києва. Сподіваюся на підтримку на всіх рівнях»,– повідомила Деканоїдзе у понеділок, 14 грудня, на своїй сторінці у Twitter.

18 листопада Олександра Терещука призначили виконувачем обов’язків начальника Головного управління Національної поліції у Києві після того, як на початку червня його звільнили з посади начальника київської міліції на виконання закону про люстрацію.

Закон «Про очищення влади», що передбачає люстрацію посадовців в Україні за низкою критеріїв, набув чинності 16 жовтня 2014 року.

У листопаді минулого року Верховний суд України звернувся до Конституційного суду з клопотанням визнати такими, що не відповідають Конституції, низку положень цього закону. Ще одне подання з приводу цього закону надійшло від Верховного суду у березні цього року.

Крім того, у січні цього року з клопотанням щодо закону «Про очищення влади» до Конституційного суду звернулися 47 народних депутатів.

Конституційний суд України об’єднав усі три конституційні подання в одне провадження.

XS
SM
MD
LG