Доступність посилання

ТОП новини

Україна офіційно поінформувала Раду безпеки ООН про загострення ситуації на Донбасі


Фото ілюстративне (©Shutterstock)
Фото ілюстративне (©Shutterstock)

Україна офіційно поінформувала Раду безпеки ООН щодо чергових спроб Росії та контрольованих нею бойовиків загострити безпекову ситуацію на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні постійного представництва України при ООН.

«Незважаючи на досягнення у рамках останньої зустрічі Тристоронньої контактної групи домовленості про запровадження режиму повної тиші, кількість збройних провокацій проти сил АТО уздовж лінії розмежування продовжує зростати», – мовиться в повідомленні.

За даними представництва, провокації бойовиків не лише підривають суть, логіку і послідовність Мінських домовленостей, але й «нівелюють усі зусилля України та міжнародного співтовариства, спрямовані на відновлення миру і стабільності, фактично унеможливлюють реалізацію політичної частини мирного врегулювання».

Із заявою, поданою до Ради безпеки, виступило раніше в понеділок Міністерство закордонних справ України.

11 грудня 2015 року Рада безпеки ООН із участю міністра закордонних справ України Павла Клімкіна обговорила ситуацію в Україні. Тоді український міністр заявив, що Київ, на відміну від Росії, мотивований виконувати мінські домовленості, бо «це наш шанс на виживання».

Водночас постійний представник Росії Віталій Чуркін вчергове звинуватив Київ у численних порушеннях мінських домовленостей, вимагаючи узгоджувати всі свої дії з представниками сепаратистських угруповань «ДНР» і «ЛНР», визнаних в Україні терористичними.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG