Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ: бомбу на російський літак у Єгипті міг закласти механік


Агенція Reuters повідомляє, що механіка авіакомпанії EgyptAir, двоюрідний брат якого приєднався до екстремістського угруповання «Ісламська держава» в Сирії, підозрюють у закладенні бомби на російський пасажирський літак, що вибухнув у небі над Єгиптом у жовтні.

Досі Єгипет офіційно заявляв, що не знайшов доказів того, що причиною катастрофи літака був теракт.

Високопосадовець в авіакомпанії заявляє, що нікого з працівників компанії не заарештували і не підозрюють. Цю ж інформацію підтвердили в Міністерстві внутрішніх справ Єгипту.

Водночас джерело Reuters 29 січня заявило, що механіка затримали разом із двома поліцейськими, що працювали в аеропорту, і носильником, яких підозрюють у допомозі механіку.

Літак російської авіакомпанії «Когалимавіа» (Metrojet), який летів із єгипетського курорту Шарм-аш-Шейх до російського Санкт-Петербурга, зазнав катастрофи над Єгиптом 31 жовтня, загинули всі 224 людини, що були на борту. Російська влада визнала авіакатастрофу терактом. Про ймовірність вибуху бомби на борту А-321 говорили розвідслужби США, Великобританії й Ізраїлю. Відповідальність за падіння літака взяло екстремістське угруповання «Ісламська держава».

Влада Єгипту заявила, що не знайшла ознак теракту у катастрофі аеробуса А-321 над Синайським півостровом.

XS
SM
MD
LG