Доступність посилання

ТОП новини

Лавров висловив Керрі обурення через заяви про корумпованість керівництва Росії – МЗС у Москві


Джон Керрі (л), Сергій Лавров (п), архівне фото
Джон Керрі (л), Сергій Лавров (п), архівне фото

Міністерство закордонних справ Росії заявило, що міністр Сергій Лавров у телефонній розмові з державним секретарем США висловив обурення «надуманими і безпардонними звинуваченнями на адресу керівництва Росії», що пролунали днями з вуст чільних представників адміністрації президента США.

Лавров наголосив Керрі, що «вина за цілеспрямоване накручування напруженості у двосторонніх справах повністю лягає на Вашингтон», заявили в Москві з приводу заяв у США про те, що там вважають президента Росії Володимира Путіна корумпованим.

Співрозмовники також говорили про Сирію, мовиться в повідомленні.

У США підтвердили, що Керрі телефонував Лаврову й багатьом іншим уранці на тему мирних переговорів щодо Сирії, а про звинувачення з боку російського міністра й не згадували.

Уранці у п’ятницю, 29 січня, речник президента Росії Дмитро Песков уже називав заяву речника Білого дому США Джоша Ернеста про корумпованість Володимира Путіна «обурливою і неприйнятною».

У четвер, 28 січня, Ернест заявляв, що оцінка Путіна як корумпованого, яку висловив раніше посадовець Міністерства фінансів США у програмі британської телерадіокомпанії «Бі-бі-сі», найкраще відображає погляди адміністрації президента США.

Так він відповів на попередні твердження Пескова, який заявив, що вся передача «Бі-бі-сі» «Таємні багатства Путіна» є «чистою вигадкою й наклепом, що не має під собою ніяких підстав», а слова посадовця зі США назвав «офіційними звинуваченнями» й заявив, що тепер Вашингтон має «надати докази» таких слів.

Із оцінкою президента Росії як корумпованого виступив в ефірі «Бі-бі-сі» виконувач обов’язків заступника міністра фінансів США у справах боротьби з тероризмом і фінансової розвідки Адам Зубін, який відповідає за міжнародні санкції. Як сказав він в інтерв’ю «Бі-бі-сі», влада США знає про корумпованість Володимира Путіна «вже багато-багато років». За словами Зубіна, Путін збагачує своїх друзів і найближчих союзників і натомість віддаляє від державних ресурсів тих, кого не вважає своїми друзями, і всі прибутки, чи то від енергоносіїв, чи від інших державних контрактів, він спрямовує тим, хто йому служить, і відлучує від них усіх інших. «Для мене це картина корупції», – наголосив американський посадовець.

XS
SM
MD
LG