Доступність посилання

ТОП новини

Канада вирішила завершити свої повітряні удари по «Ісламській державі»


Джастін Трюдо, архівне фото
Джастін Трюдо, архівне фото

Канада оголосила, що завершить свої повітряні удари по позиціях і об’єктах екстремістського угруповання «Ісламська держава» в Іраку й Сирії і протягом двох тижнів виведе з регіону шість своїх бойових літаків.

Але, повідомив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, число канадських військових у регіоні буде збільшене з нинішніх 650 до 830 – вони будуть займатися плануванням, вибором цілей і розвідкою.

Крім того, сказав він, Канада залишить у регіоні два свої розвідувальні літаки і літак-заправник.

Як сказав прем’єр, «у будь-якій місії треба робити вибір, бо ми всього не зробимо».

Також уряд Канади вирішив надати близько 1 мільярда канадських доларів (у перерахунку близько 718 мільйонів доларів США) на розвиток і гуманітарну допомогу для регіону Близького Сходу протягом наступних трьох років.

Трюдо виступав із обіцянками вивести з Близького Сходу шість канадських бойових літаків у перебігу кампанії минулої осені перед парламентськими виборами, в яких він зі своєю Ліберальною партією переміг. Але, за даними опитувань, близько двох третин канадців виступають за те, щоб продовжувати чи й розширювати нинішню участь Канади в кампанії повітряних ударів проти ісламістів.

У кампанії бере участь коаліція під проводом США у складі понад 60 держав, хоча далеко не всі вони залучені безпосередньо до здійснення повітряних ударів силами своєї авіації – більша частина учасників коаліції надає їй підтримку іншим чином.

XS
SM
MD
LG