Доступність посилання

ТОП новини

У поліції Києва допускають провокації під час заходів на вшанування Героїв Небесної сотні


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У поліції Києва заявляють про наявність інформації щодо можливості провокацій завтра, 20 лютого, під час заходів з нагоди Дня пам’яті Героїв Небесної сотні. Про це заявив начальник столичного управління Національної поліції Андрій Крищенко.

«Є дуже багато інформації про підготовку провокацій під час проведення заходів до Дня пам’яті, але поліція готова до запобігання їм», – сказав він.

За його словами, на сьогодні подано 8 заявок на проведення заходів від різних політичних партій та громадських організацій на майдані Незалежності, Європейській площі та біля Міжнародного центру культури і мистецтв (Жовтневого палацу).

Загалом охорону громадської безпеки забезпечуватимуть до 4000 працівників поліції, повідомив Крищенко.

Начальник управління Нацполіції Києва поінформував, що поліцейські в разі необхідності можуть провести огляд одягу чи особистих речей громадян, у тому числі з використанням ручних металошукачів.

Раніше глава СБУ Василь Грицак також припустив, що на другу річницю Революції гідності в Україні можливі спроби дестабілізувати ситуацію.

20 лютого в Україні вшановують пам’ять Героїв Небесної сотні. Цей день, за указом президента, відзначатимуть щороку.

У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з них – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.

XS
SM
MD
LG