Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові заявили про обстріл сепаратистів «по своїх» під час роботи місії ОБСЄ


Після чергового обстрілу сепаратистами околиць Авдіївки, фото 4 квітня 2016 року
Після чергового обстрілу сепаратистами околиць Авдіївки, фото 4 квітня 2016 року

Українські військові повідомили, що підтримувані Росією сепаратисти біля Авдіївки в районі роботи місії ОБСЄ обстріляли позиції українських сил і, не дочекавшись вогню у відповідь, вирішили стріляти «по своїх».

Як повідомили у прес-центрі штабу української воєнної операції на частині Донбасу, інцидент стався під час роботи першого заступника керівника Спеціальної моніторинговової місії ОБСЄ в Україні Александра Гуґа на фільтрувальній станції поблизу Авдіївки. За цими даними, бойовики незаконних збройних формувань здійснили обстріл позицій українських сил у промисловій зоні з кулеметів великого калібру, гранатометів та стрілецької зброї.

«Підступний план найманців щодо дискредитації Збройних сил України в черговий раз було провалено, адже вогонь у відповідь по ворогу, який хаотично стріляв із напрямку будівлі обленерго, наші бійці не відкривали», – мовиться в повідомленні.

Зрозумівши, що провокація української армії зазнала невдачі, бойовики відкрили вогонь і в бік захоплених ними територій, заявили українські військові.

Ні місія ОБСЄ, ні донецькі сепаратисти цього повідомлення ще не коментували.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG