Доступність посилання

ТОП новини

Україна узгодила з Росією відстрочення заперечення щодо «кредиту Януковича» – міністерство фінансів


Президент Росії Володимир Путін (л) та його український колега Віктор Янукович (архівне фото)
Президент Росії Володимир Путін (л) та його український колега Віктор Янукович (архівне фото)

Росія погодилася на прохання України надати додатковий час для подання заперечення проти позову Москви до Високого суду Лондона після непогашення Києвом основної суми боргу і відсотків за так званим «кредитом Януковича».

«Незважаючи на недавні рішучі заяви Росії, що вона відмовляється надати Україні додатковий час для подання заперечення проти позову, про який клопотала Україна, і це питання має вирішуватися англійським судом, напередодні самого судового засідання Росія, хоча і з запізненням, але все ж таки повністю відмовилася від цієї позиції й погодилася надати додатковий час, запитуваний Україною», – повідомляє 22 квітня сайт міністерства фінансів України.

У грудні 2013 року тодішній президент України Віктор Янукович домовився зі своїм російським колегою Володимиром Путіним про надання кредиту загальним обсягом 15 мільярдів доларів. До втечі Януковича з України тодішня влада встигла отримати 3 мільярди доларів із цієї суми. Представники чинної української влади заявляють, що ці кошти були «хабарем» Януковичу за здійснення проросійської політики і не можуть вважатися державним боргом.

XS
SM
MD
LG