Доступність посилання

ТОП новини

#Точно: на протези для учасників АТО профільна служба витратила понад 8,7 мільйона гривень в 2016 році


Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції витратила понад 6,3 мільйона гривень на протезування трьох людей з інвалідністю у 2016 році, ще 2,4 мільйона спрямовані на погашення заборгованості за оплату протезів у 2015 році.

Загалом у 2016 році на протези для учасників АТО профільна служба вже витратила понад 8,7 мільйона гривень. Така інформація міститься на порталі використання публічних коштів e-data, повідомляє #Точно, проект Радіо Свобода.

Державна служба у справах ветеранів війни та учасників АТО розпочала роботу в вересні 2014 року як центральний орган виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується урядом через міністра соціальної політики. Служба реалізує державну політику у сфері соціального захисту ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, соціальної та професійної адаптації військовослужбовців, які звільняються, осіб, звільнених з військової служби, та учасників АТО.

За інформацією Державного казначейства України, за перший квартал 2016 року служба АТО витратила понад 10,7 мільйонів гривень.

Загалом у 2016 році на службу уряд планує витратити понад 331 мільйон гривень, з яких на протезування спрямують рівно 150 мільйонів гривень.

У Державній службі у справі ветеранів війни та учасників АТО повідомляли, що станом на січень 2016 року вже 160 учасників АТО протезували як в Україні, так і за кордоном, ще 180 потребують протезування у 2016 році.

XS
SM
MD
LG