Доступність посилання

ТОП новини

Учасників автопробігу до Дня депортації у Судаку судитимуть 30 травня


Підконтрольний Росії Судацький міський суд переніс засідання у справі чотирьох кримськотатарських активістів, які в День пам'яті жертв депортації кримських татар, 18 травня, брали участь в автопробігові з національною символікою. Слухання призначили на 30 травня. Про це проекту Радіо Свобода Крим.Реалії повідомив адвокат Джеміль Темішев.

«Захист заявив клопотання про відкладення слухання справи у зв'язку з тим, що у нас не було можливості ознайомитися з матеріалами. Суд задовольнив клопотання і відклав слухання справи на понеділок, на 15 годин.у.. Ми ще з адміністративним матеріалом не знайомилися, тому я не можу говорити, наскільки обґрунтовано було складання цих протоколів і наскільки доведена вина», – розповів адвокат.

Підтримати обвинувачених прийшли кримчани. За підрахунками координатора Польового правозахисного центру в Криму Олександри Криленкової, на вулиці біля будівлі суду зібралося до 100 осіб.

«Суддя три рази переносила засідання. Спершу на 5 годин, потім ще дві години, потім сказали, що зовсім не буде сьогодні. А потім терміново призначили. Але кожного разу до призначеного часу народ збирався біля будівлі суду. До зали пустили близько 25 осіб. Більшість стояли. Решта чекали на вулиці», – написала правозахисниця у Facebook.

Раніше повідомлялося, що в Криму російські силовики масово затримували автомобілістів, які їхали 18 травня на акції пам’яті.

Після анексії Криму Росією на півострові почастішали обшуки в будинках кримських татар, мечетях, людей переслідують за релігійними мотивами, зазначають представники Меджлісу і правозахисники.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG