Доступність посилання

ТОП новини

У Києві оприлюднили відомості про «чорну бухгалтерію» Партії регіонів


Народний депутат Сергій Лещенко (БПП) і головний редактор інтернет-видання «Українська правда» Севгіль Мусаєва-Боровик оприлюднили 31 травня в Києві записи, які нібито свідчать про тіньові витрати Партії регіонів.

Лещенко повідомив, що відомості з сумами в доларах США і підписами людей про отримання цих грошей потрапили до нього кілька місяців тому. Загалом там 22 сторінки тексту, які стосуються «чорної бухгалтерії» Партії регіонів за друге півріччя 2012 року.

За словами депутата, в цих паперах міститься переважно звітність про нелегальне фінансування партій «Наша Україна» і Комуністичної партії України.

Головний редактор інтернет-видання «Українська правда» Севгіль Мусаєва-Боровик зазначила, що у них немає згадок про Радикальну партію Олега Ляшка чи Всеукраїнське об’єднання «Свобода».

30 травня Олег Ляшко заявив про нібито підготовлювані вкидання у ЗМІ неправдивої інформації щодо фінансування своєї політсили Партією регіонів.

Згідно з оприлюдненими даними, у другому півріччі 2012 року через «чорну бухгалтерію» було витрачено 66 мільйонів доларів.

30 травня Національне антикорупційне бюро України почало розслідування на підставі заяви екс-заступника голови Служби безпеки України Віктора Трепака про «чорну бухгалтерію» Партії регіонів.

Колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак в інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня. Україна», опублікованому 28 травня, заявив, що передав до НАБУ документи, які підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівки низці колишніх і нинішніх високопосадовців.

За його словами, йдеться про так звану «чорну бухгалтерію» Партії регіонів із загальними виплатами на суму близько 2 мільярдів доларів.

XS
SM
MD
LG