Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі двоє військових поранені – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасізагиблих серед українських військових немає, двоє поранені, повідомив речник Адміністрації президентаУкраїни з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його даними, на донецькому напрямку інтенсивність обстрілів з боку бойовиків дещо зменшилася.

«Натомість вчора знову спостерігалась активність НЗФ на Світлодарській дузі. По українських позиціях недалеко від селища Луганське за день випустили 60 мін калібру 120 міліметрів. Окрім цього, ворог декілька разів відкривав вогонь з озброєння БМП. У Троїцькому вогонь відкривав ворожий снайпер», – сказав він.

Мотузяник додав, що всього на донецькому напрямку вчора було 15 обстрілів з боку бойовиків.

Речник АТО зазначив, що на маріупольському напрямку активність бойовиків вчора була дещо меншою, ніж у попередні дні, зокрема, у Березовому та Новотроїцькому бойовики застосовували міномети, випустивши по позиціях українських військових близько 20 мін.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що українські військові вчора ввечері та вночі випустили 194 міни по їхніх позиціях, також сепаратисти звинувачують українських військових в обстрілах Докучаєвська, внаслідок цього обстрілу пошкоджені будинки.

В угрупованні «ЛНР» стверджують, що за минулу добу українські військові 19 разів обстріляли їхні позиції, зокрема біля села Логвинове, Калинівка, Веселогорівка і Калинове.

У квітні Тристороння контактна група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG