Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики активізували обстріли в районі Мар’їнки – штаб АТО


Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє, що підтримувані Росією сепаратисти 16 червня активізували обстріли у вечірні години. За цим повідомленням, у районі Мар’їнки позиції Збройних сил України понад 10 разів потрапили під вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів різних систем.

«Окрім того, близько 19:00 під ворожий вогонь потрапив контрольний пункт в’їзду/виїзду «Мар’їнка», де постраждали двоє цивільних осіб», – інформують українські військові.

За даними штабу, всього за добу зафіксовано 46 обстрілів позицій сил АТО, 24 з них на Маріупольському, 18 на Донецькому та три на Луганському напрямках.

В угрупованні «ДНР» українських військових звинувачують в обстрілах околиць Донецька, а також Старомихайлівки, Докучаєвська та інших населених пунктів. Також донецькі сепаратисти, заявили, ніби вогонь по цивільних у районі Мар’їнки відкрили самі українські силовики на своєму власному пункті пропуску.

В угрупованні «ЛНР» ще не повідомляли про події минулої доби.

Сторони конфлікту також не оприлюднили даних про свої втрати 16 червня.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але домовленості щоразу порушуються, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG