Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ: затримана бухгалтер у справі щодо «Укргазвидобування»


Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) затримали 12-го фігуранта в схемі розкрадання газу за договором спільної діяльності з компанією «Укргазвидобування». Як повідомила прес-служба НАБУ, затримання відбулося 1 липня.

«Основним завданням даної особи в складі злочинної організації було ведення бухгалтерського обліку та подання податкової звітності від імені фіктивних підприємств, які були залучені до злочинної схеми», – сказано в повідомленні.

За інформацією НАБУ, затриманій, ім’я якої не вказується, повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.255 (створення злочинної організації), ч.4 ст.28 (вчинення злочину групою осіб або злочинною організацією), ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст.205 (фіктивне підприємство) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

15 червня директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник повідомив, що в рамках розслідування зловживань депутатів і вищих посадових осіб при реалізації газу, видобутого при спільній діяльності з компанією «Укргазвидобування», в якому фігурує народний депутат Олександр Онищенко, встановлено склад злочинної групи.

Затриманим раніше 10 підозрюваним у причетності до даної схеми було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Сумарний розмір застави складає понад мільярд гривень. 11-му фігуранту обраний запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 5 мільйонів гривень.

XS
SM
MD
LG