Доступність посилання

ТОП новини

Харківський суд услід за Страсбурзьким зобов’язав лікувати Александровську – адвокат


Алла Александровська
Алла Александровська

Жовтневий районний суд Харкова задовольнив скаргу адвокатів щодо ненадання належної медичної допомоги затриманому лідерові комуністів області Аллі Александровській, повідомив Радіо Свобода адвокат підозрюваної Олександр Шадрін.

«Суд зобов’язав начальника установи виконання покарань № 27 (слідчого ізолятора) забезпечити дотримання прав підзахисної щодо забезпечення медичного обстеження здоров’я Алли Александровської у спеціальному медичному закладі з урахуванням консультативного висновку лікаря-кардіолога за 30.06.2016 року. Ми чекаємо, що Александровську вивезуть на обстеження у спеціалізований заклад і за необхідності там будуть лікувати, бо в медичній частині СІЗО відсутнє діагностичне приладдя та обладнання для лікування», – повідомив Олександр Шадрін.

Адвокат вважає, що така судова постанова в харківському райсуді стала можливою завдяки зверненню захисту до Європейського суду з прав людини.

Майже тиждень тому Шадрін наголошував, що у його підопічної хвороби серця та проблеми з тиском, зокрема спостерігалися запаморочення, нудота і сильне серцебиття.

Друга спроба розгляду апеляції захисту Алли Александровської на судове рішення про її затримання за підозрою Служби безпеки України в сепаратизмі та хабарництві відбудеться 15 липня. 8 липня Александровську не доставили до апеляційного суду під приводом того, що це необов’язкова процедура, суд їй пропонував участь тільки в режимі відеоконференції.

Александровську затримали 28 червня за підозрою СБУ в підкупі депутатів місцевих рад для ухвалення на сесіях звернень до парламенту і президента для зміни Конституції з питань федералізації. Прокуратура звернулася до суду з проханням обрати для колишнього парламентаря запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 30 червня Київський районний суд Харкова постановив арештувати комуністку на 60 діб без права застави.

Александровська і її захист називають справу «штучною». Вони мають намір оскаржувати рішення про арешт. Апеляційний розгляд призначений на 15 липня.

Алла Александровська очолювала харківський обласний осередок Комуністичної партії України з 1996 року і до заборони цій політсилі на політичну діяльність чотири рази обиралася народним депутатом України, двічі – депутатом Харківської облради.

XS
SM
MD
LG