Доступність посилання

ТОП новини

Керрі на зустрічі з Путіним закликав до прискорення «мінського процесу» – Кербі


Держсекретар США Джон Керрі прибув в аеропорт Москви, 14 липня 2016 року
Держсекретар США Джон Керрі прибув в аеропорт Москви, 14 липня 2016 року

Державний секретар США Джон Керрі під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним у Москві 14 липня закликав прискорити переговори щодо врегулюванню кризи в Україні в рамках роботи Тристоронньої контактної групи. Про це повідомив речник Державного департаменту США Джон Кербі на брифінгу.

«Джон Керрі наполегливо закликав до прискорення переговорів про виконання Мінських угод, особливо в частині безпеки», – заявив Кербі, не вказавши, втім, ніяких інших деталей розмови Керрі і Путіна щодо України.

Водночас речник Держдепартаменту поінформував журналістів про деталі розмови сторін щодо сирійського питання.

«Вони обговорили питання про необхідність посилення тиску на терористичні угруповання, такі як «Ісламська держава» та пов’язаного з «Аль-Каїдою» угруповання «Джабгат ан-Нусра», – сказав речник.

За словами Кербі, Керрі сказав Путіну, що «дипломатичні зусилля не можуть тривати нескінченно».

Раніше повідомлялося, що США запропонують Кремлю створити новий штаб для узгодження повітряних кампаній обох сторін із участю військових, розвідників та експертів США і Росії.

Тиждень тому Джон Керрі відвідав Київ, де говорив із керівниками України, зокрема, про розпалюваний Росією конфлікт на частині українського Донбасу. Він, серед іншого, наголошував, що без гарантування безпеки і припинення використання важких озброєнь на Донбасі мінські угоди про врегулювання в регіоні зазнають провалу.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці». За даними ООН, з початку конфлікту майже 9,5 тисяч людей загинули і понад 21 тисячу були поранені.

XS
SM
MD
LG