Доступність посилання

ТОП новини

ДСНС попереджає про надзвичайну пожежну небезпеку у кількох регіонах України 6-12 серпня 


©Shutterstock
©Shutterstock

У Державній службі з надзвичайних ситуацій України повідомили, що найближчими днями на частині території України фіксуватиметься пожежна небезпека найвищого – 5-го класу. Про це йдеться в повідомленні на сайті відомства в суботу.

«Впродовж 6-12 серпня у більшості районів південних, Волинській, Львівській, Рівненській, Житомирській, Київській, Дніпропетровській, місцями у Тернопільській, Сумській, Харківській, Луганській та Кіровоградській областях утримається надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека», – попередили в ДСНС.

Рятувальники зауважили, що в період високої температури повітря і відсутності дощів причиною масштабних лісових та торф’яних пожеж можуть стати випалювання сухостою, необережне поводження з вогнем, особливо поблизу хлібних масивів, непогашений сірник, недопалок.

З початку року в Україні виникло з різних причин понад 38 тисячі пожеж, зазначили в ДСНС.

За прогнозами синоптиків, найближчими днями в Україні пануватиме суха і спекотна погода. У неділю поодинокі дощі обіцяють лише на півночі та подекуди в центрі. Як прогнозують, денний температурний максимум у неділю становитиме 37 градусів.

XS
SM
MD
LG