Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: силовики проводять обшуки на території Миколаївського порту


Миколаївський морський торговельний порт, архівне фото
Миколаївський морський торговельний порт, архівне фото

У Генеральній прокуратурі України заявляють, що у Миколаєві силовики проводять обшуки за 26 адресами, зокрема на території держпідприємства «Миколаївський морський торговельний порт».

Як повідомляє прес-служба відомства, також слідчі дії проводяться в приміщеннях підприємств, в інтересах яких діяло керівництво порту, а також за місцем проживання та реєстрації керівництва Миколаївського порту.

У Генпрокуратурі нагадують, що силовики розслідують факти зловживання та розтрати державних коштів керівництвом Миколаївського торговельного порту.

«Встановлено, що службові особи держпідприємства «Миколаївський морський торговельний порт» у співучасті зі службовими особами регіонального відділення Фонду держмайна Миколаївщини та суб’єктами оціночної діяльності укладали договори оренди нерухомого майна держпідприємства із суб’єктами підприємницької діяльності за заниженою ринковою вартістю оренди об’єктів. Це призвело до ненадходження до держбюджету коштів за використання держмайна та заподіяло тяжкі наслідки», – повідомляють у відомстві.

Крім того, за даними ГПУ, у період 2012–2013 років службові особи Миколаївського порту, діючи в інтересах деяких «підконтрольних» підприємств, здійснили розтрату коштів в особливо великих розмірах шляхом перерахування їх на рахунки цих підприємств за проведення інженерно-поглиблювальних робіт.

Вартість та об’єми цих робіт були штучно завищені, вказають у відомстві.

У Генпрокуратурі зазначають, що внаслідок цих дій службових осіб Миколаївського порту державі завдано збитків приблизно на 45 мільйонів гривень.

У Миколаївському порту наразі не коментують цих слідчих дій.

XS
SM
MD
LG