Доступність посилання

ТОП новини

МЗС готує ноту протесту через візит Путіна і Медведєва в Крим – Беца


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Міністерство закордонних справ України готує ноту протесту на адресу Росії в зв’язку з візитом російського президента Володимира Путіна і прем’єра Дмитра Медведєва в Крим. Про це в коментарі проектові Радіо Свобода, сайтові Крим.Реалії заявила речник МЗС України Мар’яна Беца.

Вона зазначила, що міністерство називає спроби інтерпретації візитів російських посадових осіб в анексований Крим як внутрішньодержавні «нікчемними».

«Ми вкотре висловлюємо наш рішучий протест у зв’язку з незатвердженим з українською стороною перебуванням сьогодні на території України президента Російської Федерації. Черговий візит посадовця Росії в Автономну Республіку Крим та місто Севастополь, які є невід’ємною частиною України, свідчать про тривале нехтування російською стороною міжнародного права, статуту ООН, резолюції Генеральної асамблеї від 27 березня 2014 року, яка підтвердила територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів», – сказала Беца.

Президент Росії Володимир Путін разом з російським прем’єром Дмитром Медведєвим 15 вересня прибув до Керчі, де відбулося засідання президії Державної ради Росії з питань розвитку транспортної системи півдня сусідньої з Кримом Росії, а також самого окупованого українського півострова.

Раніше російський президент уже не раз так само незаконно відвідував Крим, востаннє 19 серпня.

Міністерство закордонних справ України щоразу направляло російському МЗС ноти протесту у зв’язку з візитами Путіна в анексований Крим.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG