Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі суд взяв під варту Орлова і призначив заставу понад 8 мільйонів гривень


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Приморський районний суд Одеси обрав депутату Одеської міськради Олександру Орлову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області, суд визначив розмір застави – понад 8 мільйонів гривень.

22 вересня слідчі обласної прокуратури повідомили про підозру в організації масових заворушень колишньому посадовцю.

Перед цим на брифінгу в Одесі генпрокурор Юрій Луценко заявив також про намір наступного тижня внести до Верховної Ради подання на зняття депутатської недоторканності з депутата від фракції «Опозиційний блок» Миколи Скорика у рамках справи про події щодо 19 лютого 2014 року. На той час Скорик очолював Одеську облдержадміністрацію, а Орлов був першим заступником голови ОДА.

В «Опозиційному блоці» заяви Луценка, а також спроби обшуків в Орлова назвали тиском на опозицію.

19 лютого 2014 року в Одесі поблизу будівлі облдержадміністрації група невідомих, озброєних дерев’яними битами, кийками та металевими прутами, скоїла напад на учасників мирного пікету проти убивств представників Євромайдану у Києві та спричинила тілесні ушкодження й пошкодила майно. Зокрема тоді оператору телекомпанії «Нова Одеса» розбили голову, оператору «Інтера» зламали палець, побили залізними прутами телеоператорів «Нового» та «5-го» каналів, ICTV та фотокореспондента «Комсомольської Правди».

XS
SM
MD
LG