Доступність посилання

ТОП новини

Першого секретаря посольства України у Словаччині Ліщишин звільнили – МЗС


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Першого секретаря посольства України у Словаччині Оксану Ліщишин звільнили. Про це Радіо Свобода повідомили у Міністерстві закордонних справ.

Подробиць звільнення у відомстві не повідомили.

Натомість українські ЗМІ повідомляють, що Ліщишин звільнили з МЗС з формулюванням «за порушення присяги».

Оксана Ліщишин стала фігуранткою скандалу із переміщенням сигарет під виглядом дипломатичного вантажу, який через угорський кордон намагався перевезти її чоловік із документами за її підписом.

Прикордонники й митники Закарпаття повідомили, що 21 травня була припинена спроба незаконно провезти через кордон до Угорщини в пункті пропуску «Лужанка» майже 60 тисяч пачок цигарок. Зокрема, за даними митників, громадянин України, що їхав цим мікроавтобусом через «зелений коридор», подав дипломатичний паспорт та лист «одного з посольств України», що в автомобілі перевозиться дипломатичний вантаж, який, відповідно до конвенції, не має контролюватися. Громадянин відмовлявся пройти огляд, потім намагався повернутися до України і був затриманий.

Згодом у Міністерстві закордонних справ підтвердили повідомлення про затримання й вилучення майже 60 тисяч пачок цигарок, які намагався вивезти з України член родини працівника посольства України у Словаччині під виглядом дипломатичного вантажу. У МЗС наголосили, що не давали дозволу на перевезення такого вантажу.

У Міністерстві закордонних справ України 24 травня повідомили про відкликання із довготривалого відрядження першого секретаря українського посольства у Словаччині Оксану Ліщишин.

Прокуратура Закарпатської області розпочала кримінальне провадження за фактом зловживання владою або службовим становищем, а також службового підроблення з боку посадовців посольства України в Словаччині.

XS
SM
MD
LG