Доступність посилання

ТОП новини

Тука відмовився від слів про «кришування контрабанди» з боку СБУ через дезінформацію


Георгій Тука
Георгій Тука

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука у неділю ввечері заявив, що був неправдиво поінформований про спецоперацію з протидії контрабанди у Гранітному і попросив вибачення у співробітників СБУ через свої заяви про «кришування контрабанди». Про це він написав на сторінці у Facebook.

«Для співробітників СБУ ця операція (реально підготовлена і проведена чудово) була лише «однією з багатьох» і вони не планували за її результатами зробити якусь гучну «перемогу» – буденна робота. Хлопці ж з ЗСУ хотіли широкого розголосу і уваги преси (і я їх за це не засуджую). Таким чином, фраза «спустити по-тихому» у декого транформувалась в «СБУшники кришують»…Прошу вибачення у тих працівників СБУ, які чудово реалізували задум. «Техніки», вибачте!», – написав Тука.

Він повідомив, що неправильно потрактоване повідомлення від отримав від офіцера ЗСУ, але не назвав його імені.

Перед цим у соцмережах речниця СБУ Олена Гітлянська спростувала раніше озвучений Тукою факт перестрілки та конфлікт між співробітниками Служби безпеки та військовими 30-ї окремої механізованої бригади під час спецоперації проти контрабанди у Гранітному 1 жовтня. Вона запевнила, що не було жодного конфлікту між співробітниками СБУ і військовими, і що інформація про одного пораненого не відповідає дійсності.

На Донбасі вздовж лінії розмежування працюють міжвідомчі мобільні групи, завдання яких – запобігти несанкціонованим вантажам як на території, підконтрольній бойовикам, так і в зворотному напрямку. До цих груп, серед інших контролюючих органів, входять і представники СБУ. Відомство регулярно звітує про викриття нелегальних перевезень товарів через лінію розмежування і затримання незаконних вантажів.

Повністю подолати контрабанду на лінії розмежування поки не вдалося. Георгій Тука раніше заявляв про зацікавленість у контрабанді окремих українських військових, і вказував суму проходження однієї контрабандної фури – до 250 тисяч гривень. Військове керівництво цих заяв не підтверджує.

XS
SM
MD
LG