Доступність посилання

ТОП новини

У Кам’янському заборонили рекламу перевезень на окуповані території України


Зірване оголошення у Дніпрі (архівне фото)
Зірване оголошення у Дніпрі (архівне фото)

У Кам’янському (колишньому Дніпродзержинську) заборонили рекламу перевезень на окуповані території України. Рішення ухвалили 4 жовтня на сесії міськради.

Згідно з рішенням міської ради, у місті вступає у дію заборона розміщувати у будь-який спосіб на території Кам’янського інформаційні матеріали щодо пасажирських перевезень до тимчасово окупованих територій, населених пунктів Російської Федерації та відпочинку в Криму на стаціонарних рекламних засобах, шляхопроводах, будинках і спорудах, на транспорті та зупинках громадського транспорту.

Як вирішили депутати, управління транспортної інфраструктури та зв’язку міськради буде моніторити зміст реклами перевезень та «вживати невідкладних заходів для усунення виявлених порушень».

У разі виявлення забороненої реклами, вона підлягає «примусовому демонтажу без прийняття додаткового рішення», заявили в міськраді.

29 липня депутати міської ради Кам’янського своїм рішенням заборонили поширення у місті реклами перевезень у Москву.

27 липня депутати міської ради Дніпра вирішили заборонити рекламу пасажирських перевезень до анексованого Криму на території міста. За інформацією мерії, ініціативу щодо заборони висловили громадські активісти, які зібрали підписи під електронною петицією – зверненням до мера.

Раніше в Дніпрі волонтери оголосили кампанію з«очищення міста від кримського спаму, аби «жодна копійка, зароблена українцями на відпочинок, не дісталась окупаційній владі».

У Дніпрі оголошеннями з рекламою перевезень до Криму, Донецька, Росії все щепістрявіють вулиці міста, найчастіше зовнішня реклама розташована в заборонених місцях – на стовпах та будинках. Згідно з коментарем із міськради, реклама поїздок до міст Росії, на відміну від поїздок до Криму та Донбасу, в Дніпрі не є забороненою, а самі поїздки – легальні.

XS
SM
MD
LG