Доступність посилання

ТОП новини

#Точно: понад 13 тисяч гривень витратили з бюджету на закордонні візити Деканоїдзе за півроку


Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе впродовж 1 січня – 30 червня 2016 року відвідала з офіційними візитами дві іноземні країни – Туреччину і Німеччину. При цьому бюджетні кошти у сумі 13 110 гривень витратили лише на другу подорож. Таку інформацію надав заступник голови Національної поліції Костянтин Бушуєв на запит #Точно, проекту Радіо Свобода.

9-10 березня Хатія Деканоідзе відвідала два міста – Анкару й Стамбул. Зокрема, Деканоїдзе зустрілася з представниками місцевих правоохоронних органів. Сторони обмінялися досвідом підготовки патрульної поліції, розглянули питання боротьби з транскордонною злочинністю. Очільники поліцейських відомств двох країн домовилися про стажування українських охоронців порядку в силових академіях Туреччини.

У березні Деканоїдзе також відвідала Берлін, де розповіла про хід реформи поліції в Україні. Німецькі організатори розповіли про новостворений департамент «Поліцейські операції». Сучасний підрозділ покликаний забезпечувати охорону масових заходів.

З червня цього року в Туреччині вже відбулися навчання двох перших груп патрульних поліцейських. На початку вересня у цій країні перебувала на навчанні третя українська група правоохоронців.

XS
SM
MD
LG